JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Asienexport ger Midsummer förstaplatsen
När  revisionsföretaget Deloitte rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag är det maskintillverkaren Midsummer i Järfälla som utmärker sig i år. Med en omsättning på 54 miljoner kronor och en omsättningstillväxt på hela 8 109 procent under de senaste fem åren kliver företaget upp på första plats på rankinglistan.
Midsummer som tillverkar produktionsutrustning för solceller i IBM:s tidigare skrivarfabrik i Järfälla utanför Stockholm (länk) växer så det knakar enligt Sweden Technology Fast 50, som är en årlig oberoende ranking av de snabbast växande teknikföretagen i Sverige.

För Midsummer är det framförallt exporten till Asien som ligger bakom den starka tillväxten av företagets kompakta och i sammanhanget billiga solcellsmaskiner.

– I rankingen tittar vi på företagens omsättning under de senaste fem åren. Till det har vi också en kategori som heter Rising Stars. Det är nya spännande bolag som har bedrivit verksamhet i tre till fem år, Erik Olin som är ansvarig för Fast 50-programmet i Sverige

Vinnare av Rising Star 2012 är Kistaföretaget ReformTech Sweden som grundades 2008 och utvecklar rena värmare för el- och hybridbilar, men även konventionella bilar. Företaget använder katalysatorteknik för att omvandla bränsle till värme på ett mer effektivt sätt än vad som sker idag.

I fjol omsatte ReformTech fem miljoner kronor, medan omsättningstilläxten under de tre åren 2009 till 2001 är 2 028 procent.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)