JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST lämnar ST-Ericsson
Idag har ST Microelectronics meddelat att företaget avslutar sitt ägande i ST-Ericsson. Beslutet är en del i den framtidsplan som halvledartillverkare lägger fram under dagen, med mål att sätta stopp för de egna förlusterna och få fart på försäljningen.
Under elektronikmässan Electronica i början av november dementerade ST Microelectronics vd Carlo Bozotti alla rykten om en delning av den blödande halvledartillverkaren. Däremot var det tydligt att något måste göras åt företagets förluster. Redan i april framkom det också i företagets strategiska plan att det är i ett omställningsskede med fokus på att nå ett nollresultat.

Nu kommer det officiella beskedet att ST Microelectronics lämnar ST-Ericsson.

Härnäst ska Ericsson tillsammans med ST-Ericsson arbeta fram en lösning för det gemensamma bolaget, rapporterar Ericsson, som fortfarande säger sig vara övertygat om att modemtekniken är av strategiskt värde för industrin.

I ett pressmeddelande skriver Ericsson ”I denna process är Ericssons fokus på en framgångsrik marknadsintroduktion av nya LTE-modem, som vi är övertygade om kommer att vara både attraktiva och konkurrenskraftiga.”

Samtidigt understryker Ericsson att företaget inte kommer att spekulera i möjliga ägarlösningar för ST-Ericsson eller tiden det kommer att ta för att nå en lösning, innan lösningen är redo att presenteras.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)