JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telekines i dryg finsk halvmiljardsatsning
Kinesiska Huawei satsar 70 miljoner euro – alltså drygt 600 miljoner kronor – i ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i Helsingfors, Finland. Där ska företaget bland annat fokusera på mjukvaruutveckling för smarttelefoner, surfplattor och interaktiva mediaenheter.
– Det öppna och innovativa ekosystemet i Finland är en perfekt plats för Huawei att ytterligare förstärka våra globala resurser inom forskning och utveckling för mobila enheter. Detta skapar möjligheter för både Huawei och för den finska telekomindustrin, säger Kenneth Fredriksen, som ansvar för Huaweis försäljning och affärsutveckling i Norden samt Central- och Östeuropa, i ett pressmeddelande.

Investeringen i det finländska forskningscentret ska ske över fem år.

I en första fas ska 30 personer anställas, men företaget räknar med att antalet sysselsatta kommer att nå över 100 under den utstakade femårsperioden. De första projekten ska fokusera på att optimera användarupplevelsen i produkter baserade på operativsystem som Android och Windows Phone 8.

Satsningen är ett led i Huaweis europeiska satsning. För tillfället arbetar över 7 000 personer i Huaweis europeiska verksamhet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)