JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tektronix byter till Nortelco
Efter bara två år byter oscilloskopjätten Tektronix distributör i Sverige från Caltech till Nortelco.
– Det är ovanligt att Tektronix byter så snabbt men eftersom företaget har köpt Keithley har de också försökt samla representationen av Tektronix och Keithley på samma distributör, säger Svein Hermansen som är vd på Notelcos norska moderbolag.

Nortelco drog igång ett dotterbolag i Sverige hösten 2011 samtidigt som företaget tog över agenturen för Keithley (länk). I sortimentet har också funnits Tektronix testinstrument för videokvalitet,  laboratorieinstrument från TTi, probkort och probstationer från Wentworth som ofta används tillsammans med Keithleys instrument liksom USB- och Ethernetbaserade datainsamlingsinstrument från Dataq.

– Med representationen av Tektronix kompletta sortiment i Sverige är Nortelco Electronics Skandinavien ett faktum och blir samtidigt den största skandinaviska distributören inom T&M. Detta har varit ett koncept vi har jobbat målmedvetet mot de senaste åren, säger Svein Hermansen, vd i Nortelco Electronics AS.

Vid starten rekryterade Nortelco Monica Andersson som tidigare arbetat med Tektronix distributionsverksamhet. Hon får nu sällskap av Conny Falk som blir ny säljchef. Han kommer närmast från Anritsu och har kompetens framför allt inom rf-teknik.

Dessutom har Nortelco anställt en innesäljare och branschveteranen Bo Ygfors kommer att stötta satsningen på konsultbasis.

Administration och logistik sköts från Norge liksom webb och marknadsföring.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)