JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vad gjorde dom på Sics förra året egentligen?

Vad gjorde dom på Sics förra året egentligen?

Nästa torsdag håller Sics öppet hus på Isafjordsgatan i Kista. Då visar man upp vad man hållit på med senaste året och så har man bjudit in toppgarnityr från Ikea och Ericsson att berätta om hur de ser på framtiden.
Sics årliga Open House visar upp det senaste från forskningen och håller alla sina forskare tillgängliga för frågor.

46 olika projekt kommer att presenteras och demonstreras - inte minst alla projekt inom Internet of Things, bland annat från sensorgruppen Network Embedded Systems, en stor och aktiv grupp inom Sics. Bilden uppe till vänster visar Sicsforskaren Luca Mottola och den trådlösa krets som embeddedgruppen tagit fram.

Läs en kort beskrivning av alla 46 projekten här. (Länk)

På plats är också Sics två nya labbchefer - Petra Sundström och Daniel Gillblad. De basar för var sin ända av Internet of Things - Petra Sundström med mobilitet och design och Daniel Gillblad med alla data som IoT skapar och som ska analyseras och lagras.

Sics har bjudit in två spännande talar till Open House-dagen - Mikael Ydholm, forskningschef på Ikea Sverige, och Sara Mazur, nytillträdd chef för Ericsson Research.

Mikael Ydholms uppdrag på Ikea är att se tio år framåt och leda Ikeas projekt Future Home. I den visionen har det uppkopplade hemmet stor plats.

Sara Mazur är Ericssons första kvinnliga forskningschef. Hon har en doktorsexamen från KTH och har jobbat med forskning och utveckling på Ericsson sedan 1995.

Hon har fått 69 patent godkända under sina 17 år på Ericsson. Hon säger att hon är forskare i själ och hjärta och kommer att få alla Sicsares uppmärksamhet.

Hela programmet och anmälan finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus