JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fullt krig om trådlös snabbladdning
Power Matters Alliance har nu 57 medlemsföretag som vill skapa en ny standard för trådlös laddning av elektronikprylar. Nya medlemmar är den internationella telekomjätten ZTE och det lilla finländska uppstartföretaget Power Kiss.
När batteriföretaget Duracell förra året skapade Power Matter Alliance, för att ta fram specifikationer för trådlös laddning enligt IEEE-standarder och bygga ett nät av trådlösa snabbladdare på offentliga platser som järnvägsstationer, flygplatser, kaféer och restauranger, tog man strid med flera andra standardgrupper.

Den största konkurrenten är Wireless Power Consortium som marknadsföra induktionsstandarden Qi. WPC backas av hårdvarugiganter som Samsung, Motorola, LG och HTC.

Men nya PMA har också muskler. Kafékedjan Starbucks är medlem liksom internetföretaget Google, mobiloperatören AT&T och mobiltillverkaren Blackberry.

Nu har även den kinesiska telekomjätten ZTE anslutit sig. ZTE gick i dag ut med ett pressmeddelande från sitt svenska företag där man deklarerar att man nu stöder PMA-alliansen.

"ZTE är i dag världens fjärde största leverantör av handsets med över 10 miljoner sålda enheter årligen. Genom att gå med i PMA kan ZTE bidra med stora volymer sålda enheter när det är dags att implementera de nya specifikationerna."

Nyligen anslöt sig finländska Power Kiss till PMA och tar då med sig McDonalds restauranger i Europa eftersom Power Kiss har gått in i ett partnerskap med McDonalds om att bygga in sina induktionsladdare i McDonalds restaurangmöbler.

Läs här om hur Power Kiss ger PMA muskler mot Qi. (Länk)

Läs också Elektroniktidningens genomgång av de nya trådlösa laddningssystemen. (Länk)

Här är listan över alla medlemmar i PMA. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)