JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung gör Dick Tracy verklig

Samsung gör Dick Tracy verklig

Efter mer än ett halvår av rykten och spekulationer tycks nu Samsung vara redo att lansera en ”smartwatch” och göra verklighet av det som Dick Tracy-skaparen Chester Gould fantiserade om på 1930-talet.
Den tecknade dagstrippsserien Dick Tracy handlar om en trenchcoatklädd polis som jagar bovar i förbudstidens USA.

Dick Tracy hade ett väsentligt försprång framför spritsmugglarna och andra gangstrar – han bar framtiden på sin handled; ett armbandsur med vilket han kunde kommunicera trådlöst med poliscentralen över hela staden.

Nu, åttio år senare, är Dick Tracy-klockan på väg att bli verklighet. (Bilderna är från Dick Tracy-museet).

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg kommer världens största smartphone-tillverkare Samsung att visa upp sin första ”smartwatch” den 4 september och släppa ut den i handeln före årets slut.

Samsungs konkurrent Apple håller också på med en smartwatch, med hundra designers arbetande dag och natt för att hinna först. Även Sony uppges ha kommit långt med en smartwatch.

Ända sedan i höstas har spekulationerna om Samsungs intelligenta klocka varit igång, men nu hävdar Bloomberg News att det är på riktigt och att man har två säkra källor till nyheten.

Enligt Bloomberg News ska Samsungs kommande serie av smartphoneliknande produkter, som kan bäras runt handleden, att gå under namnet Galaxy Gear och gå på operativsystemet Android.

Lanseringen blir två dagar före elektronikmässan IFA i Berlin och samma dag som Samsung visar upp sin nya Galaxy Note 3, en kombination av en smartphone och en surfplatta.

Hur de nya "mobilklockorna" kommer att se ut är det idag ingen som riktigt vet. Men den snabbat teknikutvecklingen med böjbara skärmar kommer att förr eller senare att synas i designen på de nya smarta klockorna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)