JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu chattar RS på 19 språk

RS chattar på 19 språk

RS Components har installerat ny chattfunktion på sina sajter i 29 länder och på 19 språk. För svenska, danska och norska kunder sitter 15 personer, varav 3 tekniker, redo att hjälpa nätkunderna.
Installationerna av det nya chattprogrammet i realtid har skett successivt under hösten och man har fått en bra respons med mer än 20 000 chattkonversationer per månad.

– En framgångssaga i hela vår globala verksamhet, säger Klaus Göldenbot, global försäljningsdirektör på det brittiska moderbolaget Electrocomponents.

På de nordiska RS Online-sajterna dyker chattfunktionen upp först när systemet anar att en kund är vilsen och behöver hjälp. Systemet tolkar beteendet på webben och griper in om det tror att det behövs.

I flera andra länder ligger chattfunktionen klar att användas redan vid inloggningen.

Enligt Klaus Göldenbot ökar kundnöjdheten med den nya chattfunktionen samtidigt som det genomsnittliga ordervärdet i e-handeln ökar.

RS Components har anlitat det globala webbkonsultföretaget Live Person för installationen av programvaran Live Chat och Live Persons molntjänst.

RS Components är en av världens största elektronikdistributörer. Företaget startades redan 1937 i London under namnen Radiospares Limited och försåg radioaffärer med reservdelar.

I dag har RS Componens mer än 550 000 produkter i sitt sortiment.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)