JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ännu inga odds på Vestbergrykten

Ännu inga odds på Vestbergrykten

Ericssons vd Hans Vestberg är ett av de hetaste namnen till vd-stolen på Microsoft efter Steve Ballmer. Men ännu finns han inte bland oddsen hos spelbolagen.
I augusti förra året meddelade Microsofts mångåriga vd Steve Ballmer att han ville sluta efter 14 år på vd-stolen. Han tillträdde i januari 2000.

Microsofts styrelse har indikerat att ett nytt vd-namn bör kunna presenteras tidigt 2014 och nu börjar spekulationerna på allvar om vem som får detta prestigejobb efter Ballmer.

En av de första kandidaterna var den förre Nokiachefen Stephen Elop, som har ett förflutet på Microsoft och nu är tillbaka som chef för Microsofts mobilverksamhet.

En stark utmanare till Elop är Microsoft operative chef Kevin Turner.  

Dessutom nämns Satya Nadella, chef för Microsofts datamolnverksamhet, och Tony Bates, vice vd med ansvar för strategi och affärsutveckling, i spekulationerna.

En av toppkandidaterna har varit Fords vd Alan Mulally, men han uppges ha avböjt.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg att Ericssons vd Hans Vestberg ska läggas till listan på tänkbara kandidater.

Men nu får man ingen hjälp av den brittiska vadslagningsfirman Ladbrokes, som i höstas ställde odds på de kandidater som då var med i spekulationen. Stephen Elop gav till exempel 6 gånger pengarna och Kevin Turner 7 gånger.

Ladbrokes ordnar av och till vadslagning om udda händelser.

Våren 2008 gick det till exempel att satsa på att dåvarande Ericsson-vd:n Carl-Henrics Svanberg skulle avgå före årsskiftet. Spelbolaget ansåg det så sannolikt att oddset var satt till 1,1 gånger pengarna. Men Svanberg satt kvar fram till sista december 2009 så spelbolaget fick fel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)