JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tobii styr dataspelet med ögonen

Tobii styr spelet med ögonen

Tobii Technology ger sig in i dataspelsbranschen med sin ögonstyrningsteknik. Det danska hårdvaruföretaget Steelseries ska till sommaren ta fram dataspelsutrustning som baseras på Tobiis teknik. Redan nu släpper Tobii utvecklingsverktygen.
Tobii och Steelseries offentliggjorde sitt samarbete på CES-mässan i Las Vegas tidigare i januari och lät mässbesökarna prova på hur det känns att ta sig levande förbi monster och andra hemskheter med bara ögonens hjälp.

På mässan demonstrerade Tobii sin egen Eye X Controller men under våren kommer Steelseries att ta fram en serie nya spelprodukter med Tobiis teknik.

I ett pressmeddelande ger Tobii exempel på hur ögonstyrningen ger en ny dimension och realism till dataspelet. Ett fotbollsspel blir till exempel mer likt en verklig match genom att man med blicken markerar vem man ska passa till och i ett krigsspel siktar man med blicken och fyrar av med den vanliga kontrollen.

På mässan lanserade man ett utvecklingspaket för introduktionspriset 95 dollar om man beställer före den sista januari och uppger koden CES2014.

Se Tobiis Youtube-klipp om det nya samarbetet. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)