JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Schweizare köper svenskt örongodis

Comfort AudioSchweizare köper svenskt örongodis

Sonova köper Comfort Audio. Det Halmstadsbaserade företaget utvecklar hörselhjälpmedel.
– Sonova är definitivt den bästa ägaren för Comfort Audio. Vår verksamhet kommer att dra stor fördel av Sonovas globala distributionsnätverk och marknadsledande utvecklingskapacitet, säger Comfort Audios vd Mats Dörring i ett pressmeddelande.

Företaget utvecklar hörselhjälpmedel, dock inte hörapparater. Istället bygger tekniken på idén att om den som talar får en mikrofon framför munnen blir vinsten enorm i hörbarhet jämfört med en klassisk hörapparat där mikrofonen sitter vid lyssnarens öra.

Idén är inte unik, företaget adderar små men viktiga förbättringar – här och där – för att bli bäst i klassen. Som världens minsta digitala radiomottagare – ett gram och bekväm vid örat. Eller ett eget protokoll för att strömma digitalt ljud, eftersom standardprotokollen har fördröjningar som irriterar den som lyssnar och läser på läpparna samtidigt.

Eller ett intelligent bullerfilter. Sådant finns i mobiltelefoner. Men Comfort Audio använder en sofistikerad algoritm som framhäver tal och selektivt filtrerar bort buller, som konstanta fläktljud.

Comfort Audio har cirka 90 anställda och omsatte 143 miljoner kronor i fjol. Ingen köpeskilling uppges.

Det här är den andra större köpet av ett Schweiziskt företag i Sverige på kort tid. För mindre än en månad sedan förvärvades Bluetoothspecialisten Conect Blu av U-blox för 185 miljoner kronor (länk).

En längre artikel om Comfort Audio finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)