JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vinnova stöder precis position med mobilen

Vinnova stöder precis position med mobilen

Linköpingsföretaget Senionlab – som utvecklar teknik för inomhuspositionering med mobilen – får 1,8 miljoner kronor från Vinnova. Pengarna ska användas för att effektivisera utvecklingsarbetet och att nyanställa.
Med sin teknik drar Senionlab ner precisionen till en meter vid navigering inomhus – det är klart bättre än då man använder traditionella GPS-system (länk).

En del i företagets pågående utvecklingsarbetet är att ta fram en app med inomhuspositionering för Linköpings Universitet och Landstinget i Östergötland – tanken är att besökare därmed ska hitta lättare och samtidigt hjälpa företaget att utveckla sin mjukvara.

– Linköpings universitet och Ericsson har precis anställt fyra forskare som ska studera nya algoritmer för inomhuspositionering och modeller för att analysera rörelsemönster för olika användargrupper, som en del i ett större EU-samarbete. De data vi  kommer att få tillgång till är världsunika och ger oss ett stort försprång på den internationella forskningsfronten, konstaterar Professor Fredrik Gustafsson, medgrundare till Senionlab i ett pressmeddelande..

Senionlab påstår sig vara världsledande leverantör av inomhuspositionering,  med  installationer i över hundra byggnader i världens sex kontinenter.

Vinnovapengarna ger nu företaget möjlighet att rekrytera inom områden som affärsutveckling, signalbehandling och programvaruutveckling.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)