JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 3 juni 2020 VECKA 23

Tysk produktionstjänst satsar i Norden

Berlinbaserade AEMtec – som erbjuder produktionstjänster för elektronikindustrin – är redo att expandera utanför Centraleuropa. Alexis Montoya, bosatt utanför Stockholm, har just anställts för att bygga upp verksamheten här i Norden. 
– Detta är en total nysatsning för AEMtec som hittills knappt varit verksamt i Norden, säger Alexis Montoya som närmast kommer från halvledarföretaget Microsemi.

AEMtec har sina rötter i Siemens och knoppades av från Infineon år 2 000. Företaget erbjuder konstruktions- och produktionstjänster med mer avancerade inslag som flipchip, chip-on-board och hantering av exempelvis flexsubstrat.

– Vi gör ofta moduler för ett kretskort eller ett kretskort i en slutprodukt, gärna inom mikromekanik eller med optiska komponenter. Med hjälp av optiska placeringsverktyg kan vi hantera komponenter med mycket små toleranser, förklarar Alexis Montoya.

Sedan starten runt millennieskiftet har AEMtec skaffat sig ett starkt fäste i Centraleuropa. Nu är tiden inne för ytterligare expansion, med Sverige, Danmark, Norge och Finland i sikte. Medicinsk teknik, telekommunikation och fordonsindustrin är exempel på branscher som intresserar företaget.

– Detta är bara början på ett långsiktig engagemang här i Norden. Om allt går bra, vilket vi tror, planerar vi att anställa ytterligare personer inom regionen framöver, säger Alexis Montoya.

Alexis Montoya har jobbat inom halvledarindustrin i 17 år. På Microsemi hade han ansvar för den  nordiska försäljningen. Dessförinnan arbetade han bland annat på Zarlink där han var ansvarig för Nordeuropa fram till år 2011, då Microsemi köpte företaget.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)