JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 100 miljoner till ögonstyrning

100 miljoner till ögonstyrning

Sjätte AP-fonden satsar hundra miljoner kronor i ögonstyrningsbolaget Tobii. Pengarna ska finansiera köpet av amerikanska Dynavox och fortsatt expansion.
– Finansieringen från AP6 ger oss ytterligare förutsättningar att stärka Tobiis position inom respektive marknad samt att fortsätta att expandera. Vi har sedan lång tid en god relation till Sjätte AP-fonden och ser det här som ett mycket bra nästa steg i Tobiis ägarstruktur, säger företagets vd Henrik Eskilsson i ett pressmeddelande.

Sjätte AP-fonden sällar sig till gruppen av institutionella ägare i Tobii som sedan tidigare består av Amadeus Capital, Intel Capital, Investor Growth Capital och Northzone Ventures.

Tobii lanserade i våras en andra generation glasögon som registrerar och loggar allt som bäraren tittar på. Förutom att glasögonen blivit betydligt lättare, har de bättre upplösning och kan skicka information om ögonrörelser i realtid till en surfplatta.

Glasögonen börjar säljs i oktober och levereras med olika analyspaket. Det enklaste, kallat ”Live View”, kostar 11 900 euro medan det mer omfattande premiumpaketet går på 24 900 euro.

Glasögonen kan användas för bland annat marknadsundersökningar i butiksmiljö, tester av användbarhet och psykologiforskning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)