JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Medfield nu ISO-certifierat

Medfield nu ISO-certifierat

Göteborgsföretaget Medfield Diagnostics – som genom åren utvecklat en mikrovågs"hjälm" för diagnos av stroke  – har erhållit ISO 13485-certifikat. Det är enligt företaget ett viktigt steg, inte minst inför en CE-märkning av den första produkten, Strokefinder MD100.
ISO 13485 är en internationell standard för kvalitetsledning kopplat till utveckling, marknadsföring och försäljning av medicintekniska produkter. Den är baserad på den mer generella ISO 9001, men har högre krav på formell dokumentation och produktsäkerhet.

– ISO-certifieringen är en kvittens på att Medfield lever upp till de högt ställda kraven för medicintekniska produkter och även ett viktigt steg mot CE-märkning av företagets första produkt, Strokefinder MD100, säger Dag Jungenfelt, vd på  Medfield i ett pressmeddelande.

I somras kom resultatet av den  första kliniska studien med den svenska mikrovågshjälmen Strokefinder. I den kunde konstateras att den lilla hjälmen med insydda antenner snabbt kan skilja hjärnblödning från blodpropp (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)