JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Har du energieffektivast lampa?

Förbudet mot glödlampor har gjort att vi konsumenter översköljts av en mängd mer eller mindre bra ersättningsprodukter. För att hjälpa konsumenterna anordnas nu en tävling kallad Sead Lighting Awards som ska kora de bästa glödlampsalternativen.
– Den snabba utvecklingen av LED-tekniken är otroligt spännande och överträffar de prognoser vi hittills sett. Med ny kunskap om sambandet mellan ljus och välbefinnande ser vi också hur ny funktionell belysning börjar komma ut på marknaden. Sead Lighting Awards är ett bra sätt att visa var teknikfronten ligger just nu, säger Energimyndighetens Peter Bennich i ett pressmeddelande.

Tävlingen har fyra kategorier: vanliga lampor, riktade reflektorlampor och två typer av infällda takarmaturer. Dessutom hålls tävlingen i fyra regioner (Australien, Europa, Indien och Nordamerika) där en vinnare per kategori och region utses. Efter det utses en global vinnare.

Nu har tävlingsreglerna publicerats och nomineringstiden pågår fram till den 3 oktober 2014. Vinnaren får, förutom äran, använda utmärkelsen Sead Global Efficiency Medal Winner i sin marknadsföring.

Tävlingen sker inom ramen för det internationella samarbetet Sead, Super-Efficient Equipment and Appliance Deployment Initiative, initierat av flera länders regeringar i G20 samt de nordiska länderna.

Sedan 2012 har Sead anordnat internationella tävlingar för att utse de mest energieffektiva tv-apparaterna och datorskärmarna. En tävling för elmotorer har precis avslutats och vinnaren presenteras under hösten år 2014.

Mer information finns här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)