JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers får toppbetyg i företagsskapande

Chalmers får toppbetyg i företagsskapande

Chalmers företagsinkubator Encubator utmärker sig när analysföretaget UBI Index undersöker världens universitetsanslutna inkubatorer. Av 300 inkubatorer i 67 länder rankas Encubator som etta i Sverige, tvåa i Europa och åtta på global nivå.
Tillsammans med Chalmers entreprenörskola har Encubator lagt grunden till över femtio nya företag sedan starten 1997.

– Det som skiljer oss mest från övriga företagsinkubatorer är vår tro på att innovatören och entreprenören inte måste vara samma person. Vi låter innovatören vara just innovatör medan entreprenören får utvecklas i sin roll. Vi arbetar uteslutande med externa idépartners - och att vi dessutom tillsammans med Chalmers entreprenörskola sätter studenter i förarsätet är riktigt häftigt, säger Carl Josefsson företagsrådgivare på Encubator.

Encubator ser sig som är en naturlig förlängning av verksamheten vid Chalmers entreprenörskola eftersom uppgift är att hjälpa till att omsätta utbildningen i konkreta tillväxtföretag. Kärnan i verksamheten är just entreprenörerna och de projekt och bolag som de driver.

Två Encubator-stöttade företag som Elektroniktidningen skrivit om på senare tid är Wyberry (länk) som satsar på analog signalbehandling och Cryptango (länk) som utvecklar säkerhetslösningar.

Varje år startar cirka tio nya team. Årets team har just dragit igång och projekten handlar om allt från smarta livsmedel till förbättrad sjukvård.

– Det är också bra att känna till att vi på Encubator alltid är öppna för nya idéer och affärsmöjligheter inför kommande studentprojekt, så om någon sitter inne på en spännande teknikbaserad innovation i behov av affärsutveckling är det bara att höra av sig, påpekar  Carl Josefsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)