JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stefan Bengtsson ny rektor för Chalmers

Stefan Bengtsson ny rektor för Chalmers

Den tidigare professorn i fasta tillståndets elektronik och chefen för MC2-labbet, Stefan Bengtsson, utsåg i går till rektor för Chalmers.
– Otroligt roligt. Jag tackar för förtroendet och tar mig an den här uppgiften med stor ödmjukhet. Det innebär att jag kommer att lämna Malmö högskola tidigare än jag hade planerat, trots att jag har ett fantastiskt spännande och roligt jobb i Malmö, säger Stefan Bengtsson i ett pressmeddelande.

Stefan Bengtsson är 53 år gammal och rektor för Malmö högskola sedan 2011. I botten har han en civilingenjörsexamen i teknisk fysik på Chalmers från 1985.

Han disputerade i fasta tillståndets elektronik vid Chalmers 1992 och blev professor i samma ämne tio år senare.

Hans forskningsområde var kiselbaserade material, komponenter och kretsar. Under de senare åren av sin forskningsaktiva tid studerade han möjligheten att komplettera den kiselbaserade CMOS-elektroniken med komponenter tillverkade av kol, till exempel kolfibrer och kolnanorör.

2007 utsågs Stefan Bengtsson till prorektor och sedermera vice vd för Chalmers, en position Stefan hade när han rekryterades till Malmö högskola 2011.

Stefan Bengtsson tillträder under sommaren 2015.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)