JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qi höjer effekten på trådlös laddning

Qi höjer effekten på trådlös laddning

 WPC släpper nya preliminära specifikationer till sin standard Qi för trådlös laddning. Effekten för laddning av en pryl vrids upp till 15 watt. Och resonansladdning tas i bruk för att flera prylar ska kunna laddas parallellt i samma station.
Specifikationen Volume II: Medium Power gör det möjligt att snabbladda batteriet i många produkter med 15 watt.

Allt fler mobiltelefoner kan ta emot en högre laddningseffekt än fem watt, påpekar organisationen i ett pressmeddelande.

Det kan bli ännu fler watt i senare specifikationer – WPC (Wireless Power Consortium) säger att Volume II: Medium Power lägger grunden för en stegvis ökning av effekten för smarttelefoner, pekplattor och små bärbara pc.

Specifikationen Volume III: Shared Mode tillåter användaren att ladda flera enheter från en och samma omvandlare. Här krävs resonansladdning vilket ger som bonus att enheterna som laddas kan placeras mycket friare i förhållande till sin omvandlare, att jämföra med induktionsladdning som kräver att de två spolarna placeras alldeles intill varandra

De två nya specifikationerna är formellt ännu inte en del av standarden Qi. Tanken är att implementatörerna ska få sätta tänderna i specifikationerna för att kunna ge återkoppling till WPC.

Alla nya Qi-specifikationer är bakåtkompatibla, framhåller WPC.

• Läs mer i en artikel om trådlös laddning som Elektroniktidningen publicerade i fjol.
Här är hårdvara från Freescale som klarar 15 watt
De två konkurrenterna PMA och A4WP blev nyss en konkurrent
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)