JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hur ska Vinnova stödja makers?

BILD: VINNOVAHur ska Vinnova stödja makers?

Det är den offentliga finansiären Vinnova själv som undrar. Frågan är högaktuell i och med en utlysning för Makers som Vinnova öppnar den 1 juni.
Genom att öppna en diskussion kring frågan hoppas Vinnova få lite vägledning till inriktningen och genomförandet av sin Makers-utlysning, som kan ge sökande upp till 250 000 kronor.

Vinnova har tidigare inte gett något stöd direkt riktat till makers – gör-det-självare inom teknikområdet. Däremot har man exempelvis finansierat makers-miljöer inom projektet Ungas innovationskraft.

Dessutom har man länge bevakat makers ur olika perspektiv, bland annat genom att närvara vid makers-konferenser både i Sverige och USA.

Enligt Vinnovas Erik Borälv visar forskning att innovationer från användare stärker innovationskapaciteten som helhet.

Erik Borälv
Erik Borälv
– Det är väletablerat inom Open Source, som exempel, men är nog lite ovanligare inom andra områden.

Angående hur innovationsmyndigheten Vinnova ska kunna underblåsa makersrörelsen har myndigheten själva  spånat fram ett antal idéer. Och nu ber man alltså om allmänhetens kommentarer.

Hjälp att gå från prototyp till riktig produkt, rekrytera makers, utbildning, arrangera projekt och events  – det är några av idéerna.

Du kan lämna dina kommentarer på Vinnovas blogg, här. Eller så kan du gå till de inlägg Erik Borälv gjort på Facebookgrupperna Stockholm Makerspace och reSpace.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)