JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telia erbjuder IoT över mobilnätet

Telia erbjuder IoT över mobilnätet

25 boxar som samlar in data om temperatur, luftfuktighet, rörelser och positionering och rapporterar via sms och molnet.  Priset för tjänsten är 9375 kronor i månaden. Det är operatören Telia som lanserar ”M2M in a Box” i Norden och Baltikum i april.
Ett fastighetsbolag som vill övervaka temperaturen i byggnader för att undvika köldrelaterade skador – det är ett exempel på en tillämpning som Telia ger.

Andra exempel är en kommun som lägger sensorer i snöplogar för att säkerställa att vägarna plogas som de ska, en matbutik som mäter temperatur och luftfuktighet i kyldiskarna och ett byggföretag som får en sms-avisering om dess maskiner flyttas utanför ett visst område.

– Allt fler företag vill utforska de möjligheter en uppkopplad verksamhet erbjuder, men att installera fullskaliga M2M-lösningar kan vara en komplicerad och resurskrävande process, skriver Telia i ett pressmeddelande.

– Det gör att många mindre företag, men även större organisationer, drar sig för att knyta upp resurser i omfattande teknikprojekt.

Tanken med M2M in a Box är att skapa en möjlighet att experimentera med uppkopplad elektronik utan att behöva investera i ett stort IT-projekt.

Tjänsten administreras via en webbaserad portal där kunden kan följa sina IoT-prylar i realtid, ta del av statistik och göra enklare analyser.

Sensorboxen – med sim-kort och mobilmodem – drivs med batteri och har USB-laddaruttag.

I månadsavgiften ingår datatrafik hårdvara och kundstöd.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)