JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scanfil vill köpa Partnertech
Den finska kontraktstillverkaren Scanfil har lagt ett kontantbud på Partnetech värt 443 miljoner kronor. Ägare med 65,9 procent av aktierna har accepterat budet och styrelsen rekommenderar övriga ägare att göra detsamma.
Partnertech, som är Nordens största kontraktstillverkare, har haft svårt att få ordning på affärerna. Det är framförallt metallbearbetningen som spökat medan elektronikproduktionen gått bra och systembyggnationen gått hyfsat Det här har lett till att aktien aldrig återhämtat sig från toppnoteringen på lite drygt 135 kronor i slutet från 2006. Efter ett brant fall har aktien harvat runt 30 kronor de senaste åren. I fredags stängde den på 27,07 kronor.

Kontantbudet på 35 kronor per aktie är villkorat av att ägare med minst 90 procent av aktierna accepterar det.

Scanfil har vuxit snabbt och är nästan ikapp Partnertech omsättningsmässigt med 214 miljoner euro. Företaget har också uppvisat en ökande vinstmarginal de senaste åren.

Partnertech har genomfört ett sparprogram de senaste åren och av dagens pressmeddelande framgår att Scanfil har för avsikt att fortsätta det. Vad det betyder för verksamheten i Sverige är oklart men helt säkert kommer det att leda till ytterligare neddragningar och antagligen avveckling av någon eller några fabriker.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)