JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Medfield får ny vd
Nu är det klart att Sten Dahlborg tar över vd-stolen efter Dag Jungenfelt på Göteborgsföretaget Medfield Diagnostics, som utvecklat mikrovågshjälmen Strokefinder. Därmed är det dags för företaget att ta klivet från att vara ett utvecklingsbolag till att fokusera betydligt mer på försäljning.
– Rekryteringen av Sten Dahlborg innebär starten på en ny fas för Medfield Diagnostics. Vi går nu från att vara ett renodlat utvecklingsbolag till ett bolag med fokus även på kommersialisering och försäljning. Stens långa och breda erfarenhet från affärsutveckling inom Life science och just medicinsk teknik gör honom ytterst lämpad att leda Medfield Diagnostics fortsatta utveckling, säger Agneta Franksson, styrelseordförande Medfield Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Sten Dahlborg tar över som vd på Medfield från och med den första juli. Samtidigt lämnar Dag Jungenfelt företaget efter 2,5 år som vd. När han rekryterades var det främst för sin gedigna bakgrund inom forskning och utveckling.

– Det har varit fantastiskt stimulerande att få vara med att ta Medfield och Strokefinder till vad det är idag; ett etablerat koncept, en säljbar produkt samt en organisation och ett nätverk för att ta nästa steg. Nu går Medfield in i en ny fas med multicenterstudie, marknadsintroduktion och Eurostars-projekt och det är dags att lämna över stafettpinnen till nästa vd, vilket jag gör med viss stolthet.

Det sade Dag Jungenfelt vid årsskiftet när vd-skiftet fördes på tal första gången. I samband med att han lämnar företaget kommer han att stötta det under en övergångsperiod.

Sten Dahlborg kommer närmast från managementkonsluten CGI Ventures, där han var vd.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)