JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 3 juni 2020 VECKA 23
Flera amerikanska fonder har tillsammans investerat 22 miljoner dollar i norska Thinfilm Electronics, som har produktutveckling och produktion i Linköping. Pengarna ska användas för att accelerera företagets andra tillverkningsenhet i San Jose, Kalifornien.
I början av året lanserade Thinfilm sin teknik kallad Opensense. Det är en tryckt sensoretikett som kan upptäcka om en produkt är fabriksförseglad eller har öppnats. Informationen skickas sedan trådlöst med så kallad närfältskommunikation (Near Field Communication, NFC) till en smartmobil eller annan enhet som är NFC-kompatibel.

Davor Sutija
Davor Sutija
–  Marknadens svar på vår lansering av NFC Opensense har varit exceptionellt stark. Denna investering kommer att tillåta en rejäl expansion av våra tryckta logikprodukter så att vi kan möta den förväntade efterfrågan av både NFC  Opensense och våra EAS-produkter från nuvarande och potentiella kunder, säger Davor Sutija, vd på  Thinfilm i ett pressmeddelande.

Mer konkret innebär det att pengarna ska användas för att finansiera en utbyggnad av företagets tillverkning vid den nuvarande anläggningen i Kalifornien. Därmed kommer företagets produktionskapacitet av både NFC Opensense och EAS-produkter att öka rejält.

Den färska pengainjektionen innebär att de amerikanska investerarna kommer att inneha 6,1 procent av aktierna i bolaget efter avslutad investering, enligt Thinfilm.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)