JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första E-bandskonvertrarna med Sivers egna kretsar

Första E-bandskonvertrarna med Sivers egna kretsar

Produkterna hade smygpremiär på Mobile World Congress i Barcelona i februari men först nu startar den kommersiella produktionen. Det handlar om konvertrar för E-bandet som innehåller Sivers IMA:s första egenutvecklade kretsar i kiselgermanium.
Genom att minska antalet kretsar som krävs för att få en komplett sändare och mottagare går det att öka tillförlitligheten samtidigt som kostnaden och effektförbrukningen sjunker.

Det var motiven som fick Sivers IMA att för tre år sedan börja utveckla sändtagarkretsar i kiselgermanium till konvertrarna som arbetar på de så kallade V- och E-banden, det vill säga 57 GHz till 86 GHz. Planen var att ersätta komponenter från bland annat Chalmersavknoppningen Gotmic, amerikanska Hittite (idag ägt av Analog Devices) och UMS.

Sivers första kretsar är en kombinerad sändare och mottagare plus en krets för effektförstärkaren. Vid årsskiftet kommer en helt integrerad lösning som även innehåller en effektförstärkare.

En komponent som inte ingår är lokaloscillatorn. Beroende på uteffekt så kan även effektförstärkaren vara en extern komponent.

De nya kretsarna tillverkas av tyska IHP och är specificerade för 10 Gbit/s. För att nå dit krävs 256 QAM och åtta band om vardera 250 MHz.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)