JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freescale köper intelligens för autonoma fordon

Freescale köper intelligens för autonoma fordon

Kanadensiska Cognivue har fått halvledartillverkaren Freescale som ägare. Cognivue är ett av de ledande företagen inom IP-kärnor för smart bildanalys i förarassistanssystem.
Freescale har en avdelning för autonoma fordon och förarassistanssystem (adas). Den har producerat 20 miljoner adas-kretsar, bland annat styrkretsar, processorer och sensorer för fordonsradar och bildanalys till nio av de tio största biltilverkarna.

Cognivues IP-kärnor finns redan i flera av dessa kretsar, bland annat i processorn S32V.

Nästa generation av Cognivues IP heter Opus och kommer att använda tekniken deep learning för att klassificera vilka objekt som syns i kamerabilden. För att rita en 3D-karta av bilens omgivning använder Opus disparity mapping och point cloud-bearbetning. Och för att spåra hur objekt rör sig kring bilen, filmar man dem i 4K-video och gör en analys kallad dense optical flow.

Freescale säger att det redan via långsiktiga design-wins intecknat en god tillväxt för sig själv inom området under de närmaste åren.
 
   
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)