JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ASTG-härvan fortsätter

ASTG-härvan fortsätter

Nya oegentligheter dyker upp när Kistaföretaget Advanced Stabilized Technologies Group, ASTG, som arbetar med antennlösningar, fortsätter att städa upp efter den senaste ledningen. Nu utreds tidigare vd samt COO för illojalt beteende mot företaget under den tid de suttit i företagstoppen.
Den 30 juli i år avsattes dåvarande styrels i ASTG (länk). Samtidigt fick en ny styrelse i uppdrag att städa upp efter den tidigare styrelsen, som nu pekas ut för att ha misskött sitt uppdrag å det grövsta.

Tidigare vd Jan Otterling och tidigare COO Jonas Rosenkvist sägs ha ägnat sig åt aktiviteter som inte är förenliga med uppdragen de haft. Båda ska exempelvis ha startat egna bolag medan de varit anställda av ASTG, där ett av företagen utvecklar och säljer satellitkommunikationsutrustning.

Under mindre än ett år satt Jan Otterling i vd-stolen. Under tiden i företagstoppen ska han tillsammans med Jonas Rosenkvist för eget bolags räkning ha besökt minst en av ASTG:s nyckelkunder.

– Vi i styrelsen ser mycket allvarligt på detta trolösa och illojala beteende och tvingas därför att agera kraftfullt, skriver ASTG i ett pressmeddelande

Styrelsen i ASTG har därmed inlett en utredning av Jan Otterling och COO Jonas Rosenkvist.

Även tidigare oegentligheter mot ASTG har den nya styrelsen rensat upp. I samband med att ASTG knoppades av från Exeotech fick företaget in färska pengar av aktieägarna. Motsvarande cirka 6,2 miljoner kronor lånades dock till Exeotech, då den tidigare styrelsen satt på dubbla stolar.

Detta ledde till att ASTG i augusti i år hotade med att lämna in en konkursansökan mot Exeotech Invest om företaget inte återbetalade skulden. Någon sådan åtgärd behövde dock inte vidtas (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)