JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Yumi ska slå in juklappar på Mediamarkt
yumi

Yumi ska slå in julklappar på Mediamarkt

Under julruschen kommer ABB:s tvåarmade robot Yumi att hjälpa kunderna på elektronikkejdan Mediamarkt att slå in julklappar.
Yumi är berömd för att den tillhör den första generationen industrirobotar som kan arbeta sida-vid-sida med människor utan skyddsbarriärer och med ungefär samma arbetsuppgifter. Den är i princip en ersättare som kan ta en människas plats vid löpande bandet.

I veckan blev det känt att svenska bränslecellstillverkaren Myfc anställt ett skift Yumirobotar till sitt löpande band till våren.

I väntan på detta kommer de att extraknäcka som presentförpackare på Mediamarkt. ABB lånar ut dem för en reklamkampanj till julhandeln.

Det är ABB, Lunds tekniska högskola och Cognibotics i Lund som utbildat  Yumi i konsten att knyta rosetter och strö kanel och torkade blad över allt från eltandborstar till Oled-teve.

Den sista november kommer Yumi ”The Giftwrapper” att förhandsvisas för journalistkåren på köpcentrumet Gallerian i Stockholm.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)