JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kombridge och Westermo samarbetar om industriellt IoT
Industrin vill koppla upp sina processer med IoT men accepterar inte krångliga system och bristande säkerhet. Westermo är bra på hårdvara medan Kombridge specialiserat sig på mjukvara. Tillsammans ska de nu erbjuda säkra och enkla system för industriell IoT.
Kombridge startades år 2010 av fyra avhoppare från Volvos utvecklingsbolag Wireless Car för att sänka tröskeln med molnbaserade M2M-system. Det ska vara möjligt att starta med så lite som en apparat.

När modemen är installerade och driftsatta kan kunden se status, antalet driftstimmer eller någon annan relevant information i ett webbaserat gränssnitt. Det finns också möjlighet att fjärrstyra apparater. För den som inte är på kontoret finns en speciell app till smartmobilen.

För detta betalar kunden en fast månadskostnad. Beroende på hur komplicerad informationsbehandlingen är kan det tillkomma en startkostnad för att konfigurera plattformen.

Samarbetspartnern Westermo ingår i Beijer Electronics och utvecklar automationshårdvara. För två år sedan drog företaget igång en större satsning på att växa inom området. Westermo har som målsättning att omsätta närmare 650 miljoner kronor inom området år 2017.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus