JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Om tio dagar överför Samsung pengar till Apple

Samsung och AppleOm tio dagar överför Samsung pengar till Apple

Efter snart fem år av patenttvist får Apple äntligen pengar i handen från Samsung för dess patentintrång på Iphone. Eftersom ett av de centrala patenten i domen har ogiltigförklarats reserverar Samsung rätten att kräva tillbaka pengarna.
Nu är det äntligen klart: den 14 december kommer 548 miljoner dollar att överföras från Samsungs bankkonto till Apples.

Att Samsung gjort intrång på Applepatenterad teknik fastslogs i domstol redan år 2012. Efter en lång rad överklaganden, inlagor, domslut och andra turer har processen till slut kommit fram till en punkt då pengar faktisk kommer att byta händer. Nyhetssajten Law360 har hittills hunnit skriva 167 artiklar om alla turer.

Samsung förbehåller sig rätten att kräva tillbaka pengarna om ett framtida domslut skulle slå fast att det är orimligt att behöva betala för ett patent som är ogiltigt. Denna möjlighet bestrids av Apple, som slår fast att pengarna kommer att stanna hos Apple oavsett vad som händer härnäst.

I slutet av september slog en domare fast att det inte spelar någon roll att ett av de centrala patent som Samsung betalar skadestånd för – kallat pinch-to-zoom – numera har blivit ogiltigt och att pengarna måste betalas ut.

Samsung lade undan pengarna men har sedan dess på flera olika sätt försökt kringgå beslutet.

Till sist har Samsung dock tömt ut alla möjligheter och sett sig nödsakad att programmera en överföring Apples bankkonto till den 14 december.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)