JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Till salu: elektronikverkstad


I Trelleborg finns en komplett verkstad för utveckling och tillverkning av elektronik. Ägaren Anton Bosevski har avlidit och nu söker arvingarna någon som vill ta över maskiner, instrument och komponenter.

– Han hade precis avslutat ett samarbete med en stor firma i Lund som gör patientliftar när han helt oväntat gick bort, säger Margareta Bosevski.

Hon hjälper sina barn att sälja exmakens inventarier i Arifex Elektroniklaboratorium i Trelleborg.

– Vi har fram till sista september på oss att tömma lokalen.

Anton Bosevski sysslade med att utveckla och tillverka olika typer av elektroniksystem. Kunderna har varit mindre företag och förutom patientliftar har han bland annat tagit fram drivelektronik till belysning. Verksamheten sysselsatte honom själv och två halvtidsanställda plus extrapersonal vid arbetstoppar.

Han har också arbetat med provning och i verkstaden finns instrument för bland annat högspänningstest. Många av inventarierna har några år på nacken, men är fullt fungerande.

– Han hade byggt upp verksamheten under mer än 20 år och hade som filosofi att införskaffa begagnade saker för en billig penning. Det är den typen av köpare vi letar efter, säger Margareta Bosevski.

Det finns ingen förteckning men av bilderna framgår att maskinerna kommer från bland annat Fuji, Universal och Jot. Förutom maskiner, mätinstrument och handverktyg finns det även blandade komponenter både för yt- och hålmontering.

Den som är intresserad av hela eller delar av inventarierna kan kontakta Margareta Bosevski på epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)