JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Montern blinkar och pratar med mobilen

Montern blinkar och pratar med mobilen

Genom att blinka överför LED-belysningen eller bildskärmen data till mobiltelefonens kamera. Panasonic demonstrerar sin teknik Light ID på mässan Integrated Systems Europe i Amsterdam.

Blinkningarna sker för snabbt för att kunna uppfattas av ett mänskligt öga. Panasonic beskriver signaleringen som ”streckkoder skrivna i ljus”. Bandbredden i signalen ligger på några kbit/s.


Light ID är mindre störningskänslig än radiofyrar, enligt Panasonic.

Light ID (identifier) är ett alternativ till Bluetooth och andra protokoll som kan användas som radiofyrar.
Ett exempel på en tillämpning är en belyst informationstavla på ett främmande språk – håll upp mobilkameran mot den så länkas du till en översättning. Mobiltelefonen behöver en app som utnyttjar den inbyggda kameran.

Ljuskommunikation är enligt Panasonic mindre känslig för störningar från intilliggande sändare, än motsvarande teknik som använder ljud, ultraljud eller radio.

Light ID är också ett alternativ till QR-koder. QR-koder kräver kameran positioneras noggrant och använder extra tid för fokusering och bildtolkning. När du använder Light ID riktar du bara kameran mot ljuskällan eller mot något som ljuskällan lyser på.

Produkter ska släppas i år.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)