JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Om en knapp månad, den 7 mars, är det dags för mikromekanikkonferensen  MEMS & Sensors Technical Congress 2016 att slå upp dörrarna för femte gången. Programmet är tungt med ADAS-expert från BMW, insyn i Intels framtidsplan för wearables och besök på forskningsinstitutet Fraunhofer.

Mikromekanik har en central del i den teknikutveckling som vi alla upplevt under de senaste åren. Extremt små memssensorer sitter i våra smartmobiler, bilar, medicinska prylar, termostater och mycket annat idag. Och mer kommer framöver.
 
På årets europeiska Mems-konferens, som drar igång på Fraunhofer i München, ligger fokus på allt från utmaningar vid kapsling av sensorer till smarta system, till printning av IoT-sensorer som ska ut i mångmiljardexemplar.

Dag två kliver Dirk Wisselmann upp som keynotetalare. Han har arbetat med avancerad förarassistanssystem (ADAS) på den tyska biltillverkaren BMW sedan år 2003. Först inom forskning, numera som ansvarig för företagets utveckling mot automatiserad körning.

Samma eftermiddag tar Rajashree Baskaran, senior technologist på Intel till orda. Hon har över 15 år erfarenhet av mems och kommer här att ge en inblick i företagets plattformar och framtida utmaningar inom så kallade wearables, alltså elektroniska accessoarer.

Likaså finns en paneldebatter på årets agenda med titeln ”Enabling the Next Decade of Growth – A Supply Chain Perspective on Overcoming the Technical Challenges to MEMS & Sensors”.

Jag är där. Är du? I så fall kan vi kanske ses över en kaffe?

Nyfiken på konferensen? Då kan du läsa mer om den här (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)