JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 27 februari 2020 VECKA 09

entre

Embedded World har öppnat portarna

EMBEDDED WORLD Elektroniktidningens reporter Jan Tångring är på mässan Embedded World och är helt säker på att han kommer att få höra mycket om Internet of Things. Men han vill också ha tips från dig.

Alldeles nyss annonserade en högtalarröst på tyska till alla att årets upplaga av Embedded World i Nürnberg nu slagit upp portarna. Hundratals besökare och utställare trängdes för att registrera sitt besök vid en för stunden underdimensionerad station för scanning av streckkoder, som dessutom hade stora problem med entrebiljetter i mobilskärmar.

900 utställare är här i år. Av förhandsmaterialet att döma – och av tidsandan – är det alldeles uppenbart att det är Internet of Things i alla smaker som företagens marknadsstånd kommer att digna av. Man kunde trott att ämnet uttömdes redan i fjol, men det var tydligen bara uppvärmning.

Mässan heter Embedded World och handlar om inbyggda system. IoT betyder ”inbyggda system med Internetuppkoppling” och att de inbyggda systemen nu är på väg att ta ett stort kliv in i Internetåldern finns det uppenbarligen numera ingen som inte tror.

Precis som i fjol är säkerhet det ord man nämner i andra andetaget efter Internet of Things. Alla förstår de potentiella riskerna med att placera sitt hem, sin bil, sitt elnät, och så vidare, på Internet.  Arrangören har bland annat fått hit som huvudtalare ingen mindre än Eugene Kaspersky, vd för säkerhetsföretaget Kaspersky Labs

Årets utställning är den fjortonde och gör anspråk på att vara jordens största inbyggnadsmässa.

Jan Tångring
Jan Tångring

Elektroniktidningen är på Embedded World för att rapportera och räknar till 22 möten i kalendern. Det betyder att det fortfarande finns tidsluckor över till att hitta mer godsaker.
 
Så om du är på mässan och ser något intressant - skicka ett mejl till Jan Tångring (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) och berätta!

Vi ses!

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)