JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IPC på offensiv i Europa

På offensiv i Europa

Branschorganisationen IPC, Association Connecting Electronics Industries, stärker sin närvaro i Europa genom att öppna ett kontor i Bryssel.

– I det korta perspektivet kommer det inte att bli många ändringar i vad jag gör för IPC. Jag har arbetat för ett IPC-kontor i Europa i över 10 år och äntligen sker det! säger Lars Wallin som är europeisk representant för branschorganisationen IPC.

IPC är en global organisation med 3700 medlemsföretag och huvudkontor i USA. Organisationens fokus är produktionsprocessen från konstruktion och byggsätt till mönsterkort, slutmontering och test.

Det nya kontoret i Bryssel kommer att ledas av Aleš Šinkovec och ska koncentrera sig på aktiviteter som stödjer de europeiska medlemmarna men också att ragga nya medlemmar, att marknadsföra föreningens konferenser, att arbeta med nya IPC-standarder, att bedriva lobbyarbete angående nya och befintliga EU-direktiv och att utveckla nya lösningar och strategier genom ”The IPC European Electronics Counsil”.

Däremot blir det inga större förändringar när det gäller distribution av IPC-standarderna och de tillhörande utbildningarna.

– Nu när jag endast arbetar 50 till 60 procent för IPC är det viktigt att de aktiviteter som IPC:s Europakontor i Bryssel ämnar göra, lyfts fram och blir aktiva, för jag har ingen tid att ägna mig åt dessa, säger Lars Wallin.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)