JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TÄVLING: Få din memssidé tillverkad av Xfab

TÄVLING:

Få din memssidé tillverkad av Xfab

Har du en innovativ konstruktionsidé som blandar mems och mixedsignal-block? I så fall är det läge att hänga på den världsomspännande tävlingen som Cadence, Coventor, Xfab och Reutlingen universitet drar igång i morgon på konferensen Date i Dresden. Vinnaren får sin konstruktion realiserad hos foundryt Xfab.  

Tävlingen, döpt till MEMS Design Contest, har ”kick-off” i morgon eftermiddag på Datekonferensen. För den som besöker konferensen är det bara att komma till ”Exibition Theatre”, ett öppet diskussionsforum mitt på mässan, klocka 14.00.

Tävlingen är öppen för alla världen över –  företag, entreprenörer, forskare och studenter. Team uppmuntras att slå sina kloka huvuden ihop för att nå fram till och föreslå innovativa konstruktioner som kombinerar mems- och mixedsignalteknik.

– MEMS Design Contest vill uppmärksamma hur mems- och mixedsignalteknik allt mer integreras i telefoner, bilar och IoT-enheter. Genom att erbjuda designteam toppmoderna verktyg från Cadence och Coventor i kombination med X-Fab:s senaste konstruktionskit för mems och CMOS hoppas vi inspirera till nya tillämpningar säger Stephen Breit, ansvarig för tävlingen på Coventor.

Arrangörerna lovar att bidra med gratis workshops så att deltagarna får möjlighet att bekanta sig med designverktyg, konstruktionsmetoder och processtekniker.
 
En handplockad panel kommer att bedöma bidragen utifrån graden av innovation i hårdvaran och metodiken liksom nyhetsvärdet i tillämpningen samt värdet hos konstruktionen. Tre bidrag kommer att väljas ut för att presenteras vid Cadence användarkonferens, CDNLive EMEA 2018 i München. Därefter koras en vinnare vars lösning sedan ska tillverkas av Xfab.

Här kan du anmäla ditt intresse för tävlingen (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)