JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Från varmvitt till kallvitt

Anpassa belysningen efter olika situationer och behov. Uppmaningen kommer från det svenska belysningsföretaget Aura Light som lansera tre armaturer med styrbar färgtemperatur på det vita ljuset.

Är det dags att jobba eller göra läxorna passar full styrka och ett blåvitt ljus på 6 000 K väldigt bra. När det är dags för after work går det att dra ned till 2200 K vilket är snarlikt den klassiska glödlampans varmvita sken. Eller så klan man låta temperaturen följa med ljuset från solen som varierar över dagen.

Det är Aura Light som modifierat de tre armaturerna Exzite, Lezzon och Aura Lunaria så att de förutom att dimma även går att ändra färgtemperaturen från 2700 till 6000 Kelvin.

– Tunable white ger användaren kontroll över sin egen belysningsupplevelse. Det öppnar också upp nya möjligheter för inrednings- och ljusdesign, säger företagets vd Martin Malmros i ett pressmeddelande.

Produkterna kan styras via en app i smartmobilen eller via en liten pekskärm på väggen. Armaturerna kommunicerar via protokollet Dali.

Exzite är en så kallad pendlad LED-armatur som hängs i taket och där kunderna kan välja material och tillbehör såväl som färgtemperatur.

Lezzon är en LED-armatur speciellt utvecklad för skolor och kontor och Lunaria är en takpanel för kontor.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)