JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micron redo för 3D-NAND till mobilen

Amerikanska Micron är klar att leverera sina första 3D-NAND specialanpassade för mobiler. Företaget hävdar att minnet är det tätast packade som erbjuds för inbyggnad. Det har 40 procent högre lagringskapacitet än företagets tidigare flashminnen för mobiler.

Minnet som nu samplar är inte enbart Microns första 3D-NAND för mobiler utan även det första baserat på den nya standarden UFS2.1 (Universal Flash Storage), som ännu inte finns i smartmobiler. Med UFS2.1 får minnet 33 procent högre bandbredd än Microns tidigare mobilflash med eMMC5.1.

– Detta NAND kommer att vara det minsta i branschen. Fördelen med det är att det kan få rum i en mindre kapsel och därmed frigöra utrymme för saker som wearables, påpekar dan Bingham, talesman för Microns affärsenhet för bärbart, under lanseringen.

Företagets mål är likt konkurrenterna Toshiba och Samsung att trycka in än fler bitar i sina 3D NAND för mobila tillämpningar. Om bara några år tror Micron att en mobiltelefon kan komma att lagra lika mycket som dagens pc – kanske upp till en terabyte år 2020, nämner företaget.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus