JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Igår publicerade Svenska Dagbladet uppgifter om att Ericssons fabriker i Borås och Kumla ska läggas ned som en del i sparpaketet på 10 miljarder kronor. Totalt skulle uppåt 3000 personer i Sverige kunna förlora jobben.

Gårdagens läcka till Svenska Dagbladet verkar vara en del av den maktkamp som uppstått sedan Hans Vestberg först aviserade ett utökat sparpaket i juli och veckan efter lämnade vd-posten.

Att det pågår förhandlingar om sparpaketet bekräftas av Dagens Nyheter som pratat med Per Norlander, huvudförhandlare för Sveriges Ingenjörer på Ericsson.

– Den här läckan kommer helt klart från affärsenheten Network Products, därifrån verkar det pågå någon slags gerillaverksamhet. Jag tror det finns krafter här som inte ens vår tf vd Jan Frykhammar känner till, säger han till DN.

Efter stängningen av Katrineholmsfabriken förra året har Ericsson två större fabriker kvar i Sverige, plus en mindre för prototyper i Kista. Boråsfabriken tillverkar mikrovågslänkar medan Kumlafabriken används för inkörning nya modeller av basstationerna.

Fabriken i Borås har cirka 800 anställda och den i Kumla runt 400. En nedläggning skulle dessutom göra cirka 600 kringtjänster överflödiga. Sparpaketet påstås också innehålla en minskning på utvecklingssidan med 1050 personer.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)