JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk ögonföljning i Volvos självkörande bil

Göteborgsföretaget Smart eye ska tillsammans med Nvidia leverera kamerabaserade övervakningssystem till Volvos självkörande bilar i Drive me-projektet

Kamerorna är så små att de kan integreras på ett diskret sätt i kupén. Tekniken som används kommer från mobilindustrin och kallad lens-on-chip där lins och linshus byggs direkt på kamerans bildsensor. Tekniken håller på att kvalificeras för bilindustrin.

De självkörande bilarna i Drive me-projektet kommer att utrustas med loggsystem som både har kameror av den nya sorten och kameror med mer traditionell design. Systemet kan spela in och komprimera video men har också funktioner som ögonföljning baserad på algoritmer från Smart eye.

Datorplattformen är Nvidia Drive PX 2.

– Vi ser fram emot vårt deltagande i Volvos projekt Drive me som är ett viktigt steg på vägen mot färre trafikolyckor och säkrare vägar, säger Smart eyes vd Martin Krantz i ett pressmeddelande.

Elektroniktidningen skrev om Göteborgsföretagets teknik i december 2015 (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)