JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SiC-event breddar och byter namn

Den 21 maj öppnar den årliga konferensen ISiCPEAW i Stockholm. Fast nu med ett annat namn – IWBGPEAW – eftersom innehållet breddats från energieffektiv kraftelektronik i kiselkarbid till att även inkludera andra halvledare med brett bandgap, som galliumnitrid. Från måndag kan du registrera dig.

Det nya namnet IWBGPEAW är kort för International Wide Bandgap materials Power Electronics Applications Workshop. Namnbytet visar tydligt hur konferensen på senare år breddats från att enbart fokusera på kiselkarbid, till att nu även inkludera energieffektiv kraftelektronik realiserad i andra halvledare med brett bandgap.

Årets konferens startar med en så kallad ”tutorial day” den 21 maj, som följs direkt av två dagars ”workshop”. Under workshopen bjuds intressanta talare in från både akademi och industri för att berätta om de senaste resultaten inom forskning och utveckling när det kommer till halvledare med brett bandgap.

Just nu håller konferensprogrammet på att växa fram under överinseende av Mietek Bakowski vid forskningsinstitutet Rise Acreo. Och nu på måndag, den 27 februari, öppnar registreringen.

Här kan du se hur det preliminära programmet tar form samt även registrera dig från och med måndag (länk).

Rise Acreo och det svenska kiselkarbidcentret SiC Power Center arrangerar eventet i samarbete med det franska analyshuset Yole Développement och nätverket Enterprise Europe Network. I år stöds konferensen även av Energimyndigheten och Östersjöprojektet Green Power Electronics.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)