JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas och Intersil nu enat

I september blev det officiellt att japanska Renesas köper amerikanska Intersil, speciallist inom power management och analogt. Nu är affären i hamn. Intersil blir ett helägt dotterbolag och doktor Necip Sayiner, före detta CEO på Intersil, blir kvar vid rodret.

Det är med varlig hand som japanska Renesas inlemmar Intersil i sin organisation. Det amerikanska företaget blir kvar som ett dotterbolag med gamle vd:n doktor Necip Sayiner kvar i chefs-stolen.

Doktor Necip Sayiner har varit vd för Intersil i närmare fyra år. Sedan i fredags ingår han i Renesas ledningsgrupp.

Renesas planerar att behålla verksamheten på Intersils produktionsanläggning i Palm Bay i Florida samt på företagets tidigare huvudkontor i Milpitas, Kalifornien. Likaså blir de delar som tidigare betjänat Intersil globalt – det handlar om designcenters och sälj- och supportorganisationer – kvar, meddelar Renesas.

3,2 miljarder dollar betalar Renesas för Intersil. Med köpet blir Renesas en storspelare inom styrkretsar, systemkretsar, analogt och strömförsörjning. Den stärkta produktportföljen tros gagna förtaget inom främst det starkt växande fordonselektronikområdet, men också inom infrastruktur, industri och IoT.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)