JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fingerprint i Huawei – igen

Idag öppnar Mobile World Congress i Barcelona. På förra årets show demonstrerade Fingerprint Cards prototyper av sin första touchsensor optimerad för tjocka material som displayglas. Nu avslöjar företaget att den sitter i Huaweis P10-serie, som lanserades igår.

– Jag är stolt över att se att vår branschledande teknologi återigen har blivit vald av Huawei, och att vi fortsätter vårt starka partnerskap med en av branschens största aktörer, säger Christian Fredrikson, vd på Fingerprint Cards, i ett pressmeddelande.

Det var för exakt ett år sedan som biometriföretaget Fingerprint Cards lanserade touchsensorn FPC1268 som kan monteras under en mobiltelefons displayglas. Därmed blir det möjligt för tillverkare av smartmobiler och andra enheter att integrera fingeravtryckssensorer på nya sätt.

I november förra året lanserade Huawei smartmobilen Mate 9 Porsche Design, den första kommersiella lanseringen med FPC1268. Nu kommer nästa Huaweimobil med sensorn ombord.

– Lanseringen av FPC1268 var en viktig milstolpe för oss, men också ett erkännande av vårt R&D-teams starka tekniska kunnande och drivkraft, samt hur vår teknologi utökar gränserna för vad fingeravtryckssensorer kan möjliggöra, säger Christian Fredrikson i samma pressmeddelande.

En fördel med FPC1268 är att fingeravtryckssensorn kan täckas av displayglaset, i den icke aktiva delen nedanför displayen. Det innebär att fingeravtrycksavläsningen inte kräver en separat knapp. Som ett alternativ kan FPC1268 även användas som hemknapp täckt av glas.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)