JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rymdrobust inbyggnadskort till börsen

Uppsalabolaget Unibap, vars processorkort med jordiska mått mätt är unikt robusta, och – omvänt – med rymdmått mätt är unikt kraftfulla beräkningsmässigt, ska börsnoteras och passar samtidigt på att fylla på kassan med 23 miljoner kronor.

Unibap grundades år 2013 som en avknoppning från Mälardalens högskola för att kommersialisera en beräkningsstark datormodul för kritiska system i standardformatet Qseven. Modulen har tagits fram med hjälp av svenska rymdforskare och robustheten handlar bland annat om felrättning som skyddar mot kosmisk strålning medan beräkningskraften kommer från ett heterogent system med både grafikkärnor, cpu och FPGA.

För att finansiera den fortsatta utvecklingen tar företaget nu in 23 miljoner kronor före omkostnader i samband med börsnoteringen på Nasdaq First North. 

– Under 2016 tog vi ett stort steg genom att tillsammans med Robotdalen visa att IVS-70 kan styra alla ABB-robotar med hjälp av sin lokala, kognitiva förmåga. Denna demonstration flyttar gränserna för hur industrirobotar kommer att användas i framtiden, säger företaget vd Fredrik Bruhn i ett pressmeddelande.

Pengarna ska användas till vidareutevckling av produkten men också för utökad sälj- och marknadsorganisation plus eventuella strategiska förvärv.

En längre artikel om Unibap finns här (länk)

Det går att teckna aktier till den 17 mars.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)