JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 50 miljoner till svenskt sensorbolag

Under en tid har Jondetech sökt rätt investerare för en skjuts i kommersialiseringen av sin tunna och billiga ir-sensor. Nu tar företaget in 50 miljoner kronor i en nyemissionen. Investmentbolaget Pareto Securities står bakom pengarna.

– Vi har ett stort intresse från investerare som ser potentialen i vår unika ir-sensor. Vi har varit noga med att hitta rätt investerare som kan bidra till att ta vår teknologi och företaget till nästa nivå, säger företagets vd Robert Ekström i ett pressmeddelande.

Jondetech hävdar att den egna sensorn är världens tunnaste i sitt slag. Den är tillverkad i plast på liknade sätt som flexibla mönsterkort och kan användas utan kapsling. Det gör den formbar samtidigt som den är billig att tillverka i stora volymer.

Det handlar om en sensor som känner av temperaturskillnad. Den infallande värmestrålningen, ir-ljuset, värmer upp ovansidan, varvid utsignalen är en spänning som är proportionell mot temperaturskillnaden mellan ovan- och undersida.

Sensor passar väl i alla sammanhang där temperatur eller värmeflöden ska mätas och utrymmet är begränsat menar företaget och nämner områden som fastigheter, intelligenta hem, uppkopplade städer, miljö- och energiteknik, konsumentelektronik, bilar, kläder, medicinteknik och säkerhetslösningar.

–  Med hjälp av investeringarna kommer vi nu kunna utveckla fler applikationer för att möta behoven av ir-sensorer i begränsade utrymmen. Under året kommer vi att presentera flera kundsamarbeten, säger Robert Ekström.

Här kan du läsa ett längre artikel om Jondetech från juni 2014 (länk).
 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)