JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 18 september 2020 VECKA 38

Under en tid har Jondetech sökt rätt investerare för en skjuts i kommersialiseringen av sin tunna och billiga ir-sensor. Nu tar företaget in 50 miljoner kronor i en nyemissionen. Investmentbolaget Pareto Securities står bakom pengarna.

– Vi har ett stort intresse från investerare som ser potentialen i vår unika ir-sensor. Vi har varit noga med att hitta rätt investerare som kan bidra till att ta vår teknologi och företaget till nästa nivå, säger företagets vd Robert Ekström i ett pressmeddelande.

Jondetech hävdar att den egna sensorn är världens tunnaste i sitt slag. Den är tillverkad i plast på liknade sätt som flexibla mönsterkort och kan användas utan kapsling. Det gör den formbar samtidigt som den är billig att tillverka i stora volymer.

Det handlar om en sensor som känner av temperaturskillnad. Den infallande värmestrålningen, ir-ljuset, värmer upp ovansidan, varvid utsignalen är en spänning som är proportionell mot temperaturskillnaden mellan ovan- och undersida.

Sensor passar väl i alla sammanhang där temperatur eller värmeflöden ska mätas och utrymmet är begränsat menar företaget och nämner områden som fastigheter, intelligenta hem, uppkopplade städer, miljö- och energiteknik, konsumentelektronik, bilar, kläder, medicinteknik och säkerhetslösningar.

–  Med hjälp av investeringarna kommer vi nu kunna utveckla fler applikationer för att möta behoven av ir-sensorer i begränsade utrymmen. Under året kommer vi att presentera flera kundsamarbeten, säger Robert Ekström.

Här kan du läsa ett längre artikel om Jondetech från juni 2014 (länk).
 

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)