JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vidar tar över Elektronikkonsult

Under lång tid har Vidar Wernöe, vd på Elektronikkonsult, figurerat som kraftkonsultens ansikte utåt. Nu tar han även över som ägare, med budskapet att växa och anställa.

– Att få utveckla Elektronikkonsult vidare ser jag som en stor och rolig utmaning. Jag brinner för att bygga starka och duktiga ingenjörsteam som kan lyfta våra kunders produkter till nya nivåer, säger Vidar Wernöe i ett pressmeddelande

Företaget grundades 1978 av Bertil Ernberg och Ove Schöld. För 17 år sedan anställde de Vidar Wernöe som vd.

– Efter att ha drivit Elektronikkonsult i 40 år känns det bra att kunna lämna över bolaget till Vidar som har visat ett så stort engagemang under alla år som vd och som byggt upp bolaget till vad det är idag, säger Bertil Ernberg.

Framåt kommer Elektronikkonsult att likt tidigare satsa på strömförsörjning, kraftelektronik, motorstyrning, batteriladdning och mönsterkortslayout.

En tydlig trend de senaste tio åren är att allt fler efterfrågar konstruktionslösningar med högre effekter.

Målet är att växa och att anställa fler kraftkonstruktörer. Idag har alla i teamet över 10 års erfarenhet av kraftelektronik.

– Med Vidar som ägare ser jag det som en garanti att Elektronikkonsult även i framtiden kommer att behålla sin höga kvalité och ha kunden i fokus, vilket har varit så viktigt för mig, säger Bertil Ernberg, som blir kvar en tid med bibehållna arbetsuppgifter.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)