JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intelligent inköpslista hos Mouser

Att välja komponenter handlar inte bara om att få det lägsta priset, lika viktigt är att veta hur länge komponenten kommer att tillverkas och hur stora volymer det går att uppbringa. Komponentdistributören Mouser vill underlätta arbetet med en tjänst kallad Forte.

Amerikanska Mouser säger sig ha över fyra miljoner komponenter på lagret i Texas, så det är lätt att gå fel när man ska välja komponenter till ett nytt kort. Med Forte, som är gratis i grundversionen men kräver ett konto hos Mouser, får man förutom priset även andra fakta som tillgänglighet och alternativa komponenter när man ska sätta ihop en inköpslista. 

Dessutom ska det räcka med delar av artikelnumret för att hitta komponenten. Det gäller även för komponenter som inte längre tillverkas.

I grundversionen kan man ha 99 komponenter i sin materiallista, ofta kallad BOM (Bill of Materials) men det går att utöka om man kontaktar Mouser.

Antalet listor som kan processas per dag är normalt begränsat till fem dessutom finns en gräns för hur många listor som kan sparas.

Priserna i inköpslistan gäller i 30 dagar. Om priset på beställningsdagen är lägre uppdateras det automatiskt.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)