JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hon tar över Lead

Maria Bolin blir ny vd för företagsinkubatorn Lead i Linköping. Hon tar över efter nuvarande vd Håkan Klarin, som lämnade vd-stolen i veckan.

Lead – kort för LiU Entrepreneurship and Development – är en av Sveriges största företagsinkubatorer. Fram till i måndags ledde Håkan Klarin inkubatorn, men han har efter kort tid valt att lämna vd-ansvaret för att istället tillträda en tjänst som it-direktör på Kriminalvården i Norrköping.

Istället tar Maria Bolin över som vd. Hon är sedan en tid tillbaka ledamot i företagsinkubatorns styrelse och anställd som Business and Innovation Manager på Science Park Mjärdevi. Sedan tidigare har hon erfarenheter inom internationella affärer, företagsutveckling och innovation, bland annat från Sectra.

Maria Bolin tillträder sin tjänst den första september. Fram till dess kommer kvalitetschef Olle Nordström att agera som tillförordnad vd.

– Det känns väldigt bra att kunna rekrytera Maria Bolin till tjänsten då hon brinner för management och internationell försäljning samt har erfarenhet av dynamiska och innovativa högteknologisk miljöer, säger Johan Lilliecreutz, styrelseordförande på Lead och koncernchef för LiU Holding, i ett pressmeddelande.

Lead ägs av Linköpings universitet (LiU) via det helägda dotterbolaget LiU Holding.

Inkubatorn finansieras av LiU tillsammans med Linköpings och Norrköpings kommun, samt Vinnova.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)