JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Passerar 600 i Europa

Branschorganisationen Association Connecting Electronics Industries, mer känt som IPC, fortsätter att växa i Europa och har nu passerat 600 medlemskap spridda över 34 länder.

IPC:s har sina rötter i USA men har sedan lång tid haft globala ambitioner. Under många år drevs den europeiska verksamheten av branschprofilen Lars Wallin, men sedan ett år finns också ett IPC-kontor i Bryssel.

– I det korta perspektivet kommer det inte att bli många ändringar i vad jag gör för IPC. Jag har arbetat för ett IPC-kontor i Europa i över 10 år och äntligen sker det, sade Lars Wallin till Elektroniktidningen i fjol (länk).

Antalet medlemskap ligger runt 4 000 och 600 av dem finns nu i Europa.

Organisationens fokus är produktionsprocessen från konstruktion och byggsätt till mönsterkort, slutmontering och test.

Rent praktiskt arbetar IPC med att ta fram standarder för elektroniktillverkning men sysslar också med utbildning och konferenser. Dessutom bedriver organisationen lobbyverksamhet för att påverka lagar och regler inklusive europeiska direktiv som RoHS och konfliktmineraler.

Europakontoret arbetar bland annat med att ta fram en standard för montering av så kallade press-fit-komponenter och ordnar den 27-28 juni en konferens i Düsseldorf om tillförlitlighet.

Ett exempel på lobbyarbetet är beslutet i förra veckan i en amerikansk domstol som sänker kraven på det arbete berörda företag behöver lägga på att säkra att konfliktmineraler utvunnits på korrekt sätt om de kommer från Demokratiska Republiken Kongo. Som i så många andra sammanhang hänvisade domstolen till det första tillägget till den amerikanska grundlagen som slår fast bland annat religions- och yttrandefrihet.

Tilläggas kan att den amerikanska myndigheten SEC, som kontrollerar efterlevnaden av konfliktmineralerna, nu funderar på hur man ska förhålla sig till utslaget.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)