JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arccore öppnar i Silicon Valley

Nu tar Arccore klivet till Palo Alto i Kalifornien. Här har Göteborgsföretaget öppnat ett kontor, som ska ta det närmare vad vissa anser är världens teknik-Mecka när det gäller att utveckla framtidens bil.

Göteborgsföretaget Arccore utvecklar programvara med öppen källkod för fordonsstandarden Autosar. Likaså har det, enligt egen utsago, kompetens inom autonom körning samt andra avancerad fordonstillämpningar.

Nu öppnar företaget ett kontor i Silicon Valley. Det kommer att ledas av Håkan Berglund, vd för teknikområdet ADAS/AD på Arccore.

– Vi har alltid haft nära relationer med forskningsenheter och företag i Silicon Valley. Med vår nya närvaro i Palo Alto kan vi ytterligare intensifiera vårt samarbete med bland annat Stanford University och stödja befintliga och framtida kunder som banar väg för nästa generations fordonsapplikationer, säger Håkan Berglund i ett pressmeddelande.

Inom kort planerar det svenska företaget även att öppna ett kontor i Shanghai i Kina.

Arccore grundades 2009 av fem personer med bakgrund bland annat i Enea. År 2014 öppnade företaget bland annat ett säljkontor i tyska München och året därpå ett i Indien.

Håkan Berglund, från huvudkontor i Göteborg, var under en introduktionsfas även chef över kontoret i indiska Bangalore.

Autosar – Automotive Open System Architecture – är en arkitektur för mjukvarukomponenter till styrenheter i fordon. Arccore implementerar Autosar i öppen källkod och levererar Autosarmjukvara till olika biltillverkare och underleverantörer.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)